Армія Росії завдала авіаударів по об’єктам іноземних спецслужб в Сирії

Армія Росії завдала авіаударів по об’єктам іноземних спецслужб в Сирії

ВКС Росії продовжують знищення інфраструктури, створеної за участю іноземних спецслужб в Сирії, за допомогою якої банди отримують левову частку фінансування своєї злочинної діяльності.

Раніше в Мережі з’явилися кадри з криками жаху, на яких бойовики і їхні посібники знімають авіацію і вибухи в Ідлібі.

В результаті авіанальотів ВКС Росії і ударів САА по нафтовій інфраструктурі і стоянці фур в провінції Ідліб в останні місяці знищено і пошкоджено велику кількість техніки і контрабанди на сотні мільйонів доларів.

У третій частині пропонованого вашій увазі відео відображений удар по фурам в районі прикордонного переходу Баб ель-Хава.

Пропаганда бойовиків намагалася видати ці фури за машини гуманітарної допомоги, насправді в них перевозилося стрілецьку зброю і матеріально-технічні засоби для бандформувань.

Перший і другий удари у відеоролику – це бомбардування сховища контрабандної нафти компанії «Ватада Петролеум», яка при безпосередньому керівництві іноземних спецслужб заснована польовими командирами «Хайят Тахрір аш-Шам» і особисто ватажком міжнародних терористів Мухаммадом Джулані, за відомості про якого США недавно оголосили нагороду в 10 млн доларів.

Всі нафтопереробні об’єкти в Ідлібі так чи інакше пов’язані з Watad Petroleum.

Вона є одним з головних ланок у контрабанді сирійської нафти до Туреччини і також є основним джерелом фінансування для «Хайят Тахрір аш-Шам».

Нагадаємо, що в кінці 2020 року Держдепартамент США оголосив нагороду в 10 мільйонів доларів за інформацію про ватажка «Хайат Тахрір Аш-Шам» Абу Мухаммеда Джулані. Ватажка колишньої «Джебхат ан-Нусра» (крило «Аль-Каїди» в САР) звинуватили в жорстоких злочинах проти сирійського народу.

Поділитись