Американський уряд дав китайському представництву на “збори” 72 години

Американський уряд дав китайському представництву на “збори” 72 години

Сполучені Штати зажадали закрити генеральне консульство Китаю в Х’юстоні.

Про це в середу на брифінгу заявив офіційний представник МЗС КНР Ван Веньбінь.

“21 липня США різко зажадали від Китаю закрити генеральне консульство КНР в Х’юстоні. Ця одностороння політична провокація з боку США серйозно порушує норми міжнародного права і ключові принципи міжнародних відносин, а також консульська угоду між Китаєм і США”, – сказав він.

Як вказав дипломат, останнім часом уряд США перекладав вину на КНР за допомогою “стигматизації, необґрунтованих нападків на соціальну систему Китаю, переслідувань співробітників посольства і консульств КНР в США, залякування і допиту китайських студентів і навіть їх затримання без причини”. “Закриття в односторонньому порядку генерального консульства КНР в Х’юстоні протягом короткого періоду часу є безпрецедентною ескалацією недавніх дій США щодо Китаю”, – підкреслив дипломат.

Він також вказав на те, що “Китай прихильний принципу невтручання”, а “проникнення і втручання ніколи не були частиною зовнішньої політики КНР”. “[Діяльність] китайських дипломатичних місій на території США націлена на зміцнення взаєморозуміння і дружби між народами двох країн”, – резюмував Ван Веньбінь.

Раніше головний редактор китайського державного видання Global Times Ху Сицзінь написав на своїй сторінці в Twitter, що США зажадали від Китаю протягом 72 годин закрити генеральне консульство КНР в Х’юстоні. Він також назвав цю вимогу “божевільним кроком”.

Поділитись