Американські літаки почали розвідку біля кордонів КНДР

Американські літаки почали розвідку біля кордонів КНДР

Літаки ВПС і ВМС США здійснили розвідувальні польоти біля кордонів КНДР на тлі напруженості в регіоні.

Про це повідомляє агентство Yonhap з посиланням на військове джерело в Республіці Корея.

“Літаки-розвідники EP-3E і RC-12X були помічені в небі в південнокорейському столичному регіоні”, – відзначило джерело. Прилегла до Сеулу провінція Кьонгідо безпосередньо межує з КНДР.

Польоти розвідувальної авіації США проходять на тлі повідомлень з Пхеньяна про те, що влада КНДР мають намір відмовитися від виконання міжкорейського угоди про розрядку військової напруженості в прикордонних районах.

Зокрема, Генштаб КНДР оголосив про плани розмістити в Кимгансані і Кесоні підрозділи Корейської народної армії, відновити згорнуті раніше за домовленістю з Сеулом пости охорони в найбільш небезпечних районах демілітаризованої зони, а також відновити всі види військових навчань поблизу кордону з Півднем. У Генштабі КНДР також заявили, що детально вивчать подальші плани дій і представлять їх для схвалення в Центральний військовий комітет Трудової партії Кореї.

КНДР у вівторок підірвала міжкорейський офіс зв’язку в Кесоні, заявивши, що це відповідна міра на поширення пропагандистських листівок південнокорейськими активістами. Республіка Корея висловила жаль у зв’язку з цим, однак розкритикувала такі дії правоконсервативних неурядових організацій.

Поділитись