Японія готується до війни з Росією і Китаєм

Японія готується до війни з Росією і Китаєм

У Повітряних силах самооборони Японії з’явився підрозділ космічних операцій, в якому служать 20 осіб. Про це повідомляє Japan Business Press.


Маленький підрозділ планують перетворити у велику структуру в майбутньому. Видання підкреслює, що важливою опорою для проекту стане співпраця Японії і США в галузі космосу.

Завданнями підрозділу стане збір інформації, значима для безпеки Японії, постійний монітор космічного простору (для захисту супутників зв’язку і навігації), оцінка в разі заподіяння шкоди, його локалізація і усунення. Видання підкреслило, що японські супутники можуть піддатися атаці лазерами або радіоелектронними перешкодами.

Japan Business Press відзначає, що космічні війська необхідні для протистояння Росії і Китаю: країни здатні вражати супутники, стежити за іншими державами в космосі, також вони модернізують систему навігаційних супутників.

Видання нагадало, що у Японії є надійні ракети – модель Н2А злітала 35 раз поспіль, відсоток вдалих запусків становить 97,5 відсотка. Однак в області космічної війни країну обігнали Росія, США і Китай.

Ідеологія мирного використання космосу похитнулася після того, як в 1998 році Північна Корея запустила балістичну ракету. В Японії вирішили, що піддаються прямій загрозі з боку КНДР і вивели на орбіту супутники-шпигуни.

Про плани щодо створення в Японії космічного підрозділу стало відомо влітку 2020 року. Повідомлялося, що нову структуру чисельністю 70 осіб розмістять на військово-повітряній базі Сил самооборони в місті Футю на захід від Токіо.

Поділитись