ЗМІ дізналися про небажання організаторів Вімблдону знову запрошувати росіян

ЗМІ дізналися про небажання організаторів Вімблдону знову запрошувати росіян

Організатори турніру Вімблдону можуть не допустити російських тенісистів до змагань і в 2023 році, якщо ситуація в Україні не зміниться, повідомляє Daily Mail.


У квітні Всеанглійський клуб лаун-тенісу та крокету (AELTC) через ситуацію в Україні відмовився допускати на турнір 2022 року російських та білоруських тенісистів. У відповідь на це Асоціація тенісистів-професіоналів (ATP) та Жіноча тенісна асоціація (WTA) вирішили не присуджувати учасникам Вімблдону рейтингові очки. Крім того, WTA оштрафувала за недопуск російських та білоруських тенісисток Асоціацію лаун-тенісу (LTA) на 750 тисяч доларів, а AELTC – на 250 тисяч доларів.

“Хоча остаточне рішення не буде прийнято раніше березня і на нього сильно вплине позиція уряду, Всеанглійський клуб лаун-тенісу і крокету не збирається відступати. Позіція Вімблдону полягає в тому, що вони йдуть у ногу зі світовим спортом, а також думкою громадськості та уряду Великобританії , що викликало конфлікт із міжнародними федераціями”, – йдеться у повідомленні.

Поділитись