УЄФА відреагував на расистський скандал в матчі Ліги чемпіонів

УЄФА відреагував на расистський скандал в матчі Ліги чемпіонів

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відреагував на расистський скандал в матчі Ліги чемпіонів між ПСЖ і «Істанбулом».

Відповідний пост доступний в Twitter-акаунті організації.

В УЄФА заявили, що проведуть ретельне розслідування події. «Расизму і дискримінації в будь-якій формі не місце у футболі», – йдеться в повідомленні.

Раніше 9 грудня резервний суддя Себастьян Чолтеску, через расистські висловлювання якого була перервана гра, пояснив свою точку зору. “Negru по-румунськи означає “чорний”. Я не расист”, – підкреслив арбітр.

Матч між ПСЖ і «Істанбулом» повинен був відбутися 8 грудня, але був перенесений на 9 грудня. Оскільки він був перерваний на 14-й хвилині, його почнуть з того ж моменту. При цьому на зустріч буде призначена інша суддівська бригада.

Гра була зупинена за рахунку 0: 0. Обидві команди покинули поле після того, як Чолтеску назвав помічника тренера турецької команди П’єра Вебо «негром». «Чорний хлопець там, на лавці. Піди перевір, хто він. Той чорний, так не можна поводитися», – сказав Чолтеску головному арбітру зустрічі Овідіу Хацегану, уточнюючи, кому слід винести покарання.

Поділитись