Учасницю Олімпіади з Німеччини звинуватили у жорстокому поводженні з конем

Учасницю Олімпіади з Німеччини звинуватили у жорстокому поводженні з конем

На Олімпійських іграх, що тільки закінчилися в Токіо, п’ятиборка з ФРН Анніка Шлой наполегливо йшла до перемоги.

Спортсменка гідно показала себе в плаванні і фехтуванні і лідирувала в цих дисциплінах. Від золотої медалі її відділяв лише конкур. Анніка, як і її тренер Кім Райснер, були впевнені в перемозі. Але як тільки спортсменка осідлала коня, всі її надії на перемогу впали.

За правилами, на Олімпійських іграх спортсмени виступають не на своїх конях. Вони дізнаються їх клички лише за 20 хвилин до старту. І за такий короткий проміжок часу спортсмен повинен знайти спільну мову з твариною.

Анніке дістався кінь по кличці Святий. Було дано старт, час минав, а він стояв як укопаний. Коли ж вдалося хоч трохи його розворушити, то він почав безладно скакати по манежу, відмовляючись стрибати через бар’єри.

Тренер вирішила трохи приструнити коня, різко вдаривши її в бік кулаком. І порадила Анніке робити те ж саме. Але замість перемоги удар приніс тренеру і спортсменці одні проблеми.

Не впоравшись через Святого з останнім етапом п’ятиборства, Анніка з першого місця опустилася на 31-е в загальному заліку, а її тренера відсторонили від змагань до кінця Ігор. Додатково до всього Німецька асоціація захисту тварин подала на них скаргу за жорстоке поводження з тваринами. Зоозахисники також направили в Міжнародний олімпійський комітет лист з вимогою виключити конкур з п’ятиборства.

– Ми розуміємо, що під час будь-яких змагань, а вже тим більше на Олімпіаді, спортсмен відчуває величезний стрес, – пояснив свою позицію президент асоціації Томас Шредер. – Але це не привід бити тварину і переносити на нього свою злість! Олімпійські ігри – це змагання між людьми, а не привід травмувати коней, які не бажають бути учасниками змагань.

Шлой видалила свої сторінки з соцмереж, сказавши, що бере невелику паузу як в занятті спортом, так і в спілкуванні з шанувальниками.

А ось норовливого Святого, можливо, чекає безтурботне майбутнє: американська актриса, зірка серіалу «Теорія великого вибуху» Кейлі Куоко заявила, що готова купити його за будь-яку запропоновану ціну.

Куоко багато років займається верховою їздою, а її чоловік є тренером з кінного спорту. Подружжя впевнені, що Святому в їх стайні буде добре.

Поділитись