У Києві невідомі напали на олімпійського чемпіона з греко-римської боротьби Жана Беленюка

У Києві невідомі напали на олімпійського чемпіона з греко-римської боротьби Жана Беленюка

Український чемпіон з греко-римської боротьби і депутат Верховної Ради Жан Беленюк розповів про спробу нападу на нього на вулиці в Києві.

Про інцидент він розповів на своїй сторінці в Facebook.

За словами спортсмена, до нього підійшла група молодих людей, які почали намагатися спровокувати конфлікт. Вони поцікавилися, чи знає Беленюк що-небудь про патріотизм, обізвали «мавпою» і запропонували йому «валити в Африку».

Спроба нападу була здійснена після того, як російська телеведуча Ольга Скабеева опублікувала спільну фотографію з українським спортсменом.

У пості спортсмен і депутат, батько якого був вихідцем з Руанди, поцікавився, чи є він для своєї держави українцем, а також наскільки олімпійський чемпіон може себе безпечно почувати на Батьківщині.

Крім того, на його думку, в європейській країні неприпустимі подібні образливі коментарі. Тим більше на адресу людини, готового «покласти життя заради її прославлення».

Скабеева виклала фотографію з Беленюк після того, як на Україні зацькували легкоатлетку Ярославу Магучіх за спільне фото з російською колегою Марією Ласіцкене. Беленюк пізніше заявив, що не знав, з ким фотографується.

Поділитись