Старт естафети олімпійського вогню в Японії пройде без глядачів

Старт естафети олімпійського вогню в Японії пройде без глядачів

Глядачі не будуть присутні на старті естафети олімпійського вогню через дію в Японії антикоронавірусних заходів. Про це у вівторок, 9 березня, повідомила газета Yomiuri.


Спочатку передбачалося, що в заході візьмуть участь близько 3 тис. Чоловік, включаючи запрошених гостей. Планувалося виступ ряду артистів, включаючи дітей. Однак японська влада істотно скоротили масштаб проведення церемонії через нестабільну ситуацію з поширенням інфекції.

Крім цього, безпосередньо під час забігу по країні будуть застосовуватися посилені профілактичні заходи, зокрема, запобігання зайвого скупчення людей.

Старт естафети олімпійського вогню запланований на 25 березня в футбольному тренувальному центрі в префектурі Фукусіма. Забіг триватиме 121 день, а факел планується пронести через 859 муніципалітетів у всіх 47 префектурах країни. Як очікується, в естафеті візьмуть участь близько 10 тис. чоловік.

Раніше, 5 березня, стало відомо, що літні Олімпійські ігри в Токіо, швидше за все, пройдуть без іноземних глядачів. Відзначається, що остаточне рішення буде прийнято в березні на засіданні уряду Японії, влади Токіо, організаційного комітету Ігор, а також Міжнародного олімпійського комітету.

3 березня, стало відомо, що уряд Японії приступив до розгляду можливості проведення літніх Олімпійських ігор без присутності зарубіжних гостей.

Згідно з результатами опитування Asahi Shimbun, опублікованими 25 січня, близько 86% японців вважають, що Олімпіаду в Токіо цього літа не можна проводити через поширення COVID-19.

Поділитись