Російські баскетболісти перемогли неіснуючу збірну Колумбії

Російські баскетболісти перемогли неіснуючу збірну Колумбії

У Російській Федерації заявили про перемогу над баскетбольною збірною Колумбії, але команда виявилася фейковою – з Колумбії спортсменів на змагання в РФ не відправляли. Як повідомляє «Астра», інцидент стався на «Кубку дружби» в російському місті Пермь.

«У середу на турнірі «Кубок дружби» місцева «Парма» перемогла «збірну Колумбії» з рахунком 155:53. Пізніше Федерація баскетболу Колумбії повідомила, що нікого зі спортсменів на російський турнір не відправляла», – пише ресурс.

Як зазначається, тренер «фейкової» збірної Хорхе Баскес після цього в інтерв’ю ТАСС заявив, що вона була сформована з професіоналів і студентів.

«Для них це великий досвід, коли стільки людей на тебе дивляться», – сказав він.

Як пише «Дождь», місцевий баскетбольний клуб «Парма» з рахунком 155:53 розгромив противника у стартовому матчі. При цьому організатори турніру назвали опонентів росіян «збірною Колумбії».

«Реліз про те, що «перм’яки домоглися перемоги з тризначною різницею» опубліковано на сайті Російської федерації баскетболу. Після матчу в соціальних мережах Федерації баскетболу Колумбії з’явилася заява про те, що організація не отримувала жодного запрошення для участі в Кубку дружби, а також не давала нікому дозволу представляти країну», – пише «Дождь».

Ба більше, Колумбійська федерація заявила, що зробить юридичні кроки для того, щоб покарати за «неавторизоване використання образу збірної та логотипу».

За даними ЗМІ, за «збірну Колумбії» в Пермі виступили непрофесійні баскетболісти, один з яких – інженер, а інші грали за університетські команди. Тренер «збірної» також раніше брав участь у студентських турнірах як гравець.

Поділитись