Росію через допінги назвали найганебнішою країною в історії спорту

Росію через допінги назвали найганебнішою країною в історії спорту

25 листопада стало відомо, що комітет по відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) рекомендував виконкому відсторонити Росію від участі в міжнародних змаганнях на чотири роки.

Дворазовий олімпійський чемпіон з хокею В’ячеслав Фетисов заявив, що Росія – країна, яка найбільше зганьбила себе в історії світового спорту. Його слова наводить ТАСС. Фетисов висловив свої побоювання за молодих спортсменів, які зараз вийшли на серйозний рівень і можуть втратити шанс на участь у міжнародних стартах «через чиїсь помилки». «Мінімальна надія є, що WADA прийме інше рішення», ​​- заявив олімпійський чемпіон, додавши, що світове спортивне співтовариство зараз налаштоване радикально.

Якщо ця рекомендація буде прийнята на зборах 9 грудня, то російські спортсмени зможуть виступити на Олімпійських іграх 2020 роки тільки під нейтральним прапором. Крім того, в звіті комітету пропонується заборонити російським спортивним чиновникам бути присутнім на змаганнях. Країні також хочуть заборонити приймати на своїй території міжнародні змагання.

У вересні повідомлялося про те, що інформація з московської антидопінгової лабораторії зазнала змін. Передача цих даних була однією з умов відновлення статусу Російського антидопінгового агентства. 23 листопада WADA рекомендувало знову відкликати статус відповідності у російській організації.

Поділитись