Португалія надала дозвіл Абрамовичу на продаж “Челсі”

Португалія надала дозвіл Абрамовичу на продаж “Челсі”

Португалія надала дозвіл підприємцю Роману Абрамовичу, який має громадянство республіки, на продаж лондонського футбольного клубу “Челсі”, власником якого він є.

Про це йдеться у комюніке МЗС країни.

“Дозвіл Португалії випливає з гарантії, даної британською владою, що виручка від продажу буде використана з гуманітарною метою, не приносячи прямої або непрямої вигоди власнику клубу, який перебуває в списку санкцій Євросоюзу, – йдеться в заяві відомства, витримки з якої наводить у четвер компанія Radio e Televisão de Portugal – Національна позиція узгоджена з Європейською комісією”.

Як повідомила в середу британський міністр цифрових технологій, культури, ЗМІ та спорту Надін Дорріс, уряд королівства видав ліцензію, що дозволяє продаж “Челсі”. Після цього глава МЗС Португалії Жоау Гомеш Кравіньу заявив, що республіка отримала запит від підприємця з проханням дати дозвіл на продаж “Челсі”.

Абрамович став громадянином Португалії в 2021 завдяки закону, який дозволяє отримати місцеве громадянство нащадкам сефардських євреїв, вигнаних з країни в кінці XV століття. Прокуратура республіки почала розслідувати питання щодо надання громадянства підприємцю.

Поділитись