Звільнений Зеленським парламентер по Донбасу прокоментував свою відставку

Звільнений Зеленським парламентер по Донбасу прокоментував свою відставку

Колишній представник Києва в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації  на Донбасі Роман Безсмертний прокоментував свою відставку.

«Що послужило причиною цього звільнення. Тут немає ніякої таємниці. Це моя публічна позиція», – вважає він. За словами Безсмертного, ця позиція стосувалася тактики дій на лінії розмежування і в переговорній групі. Дипломат зазначив, що знає міжнародне законодавство і правила, як необхідно діяти під час загострень конфліктів, тому і висловлював свою позицію публічно. «Очевидно, вона була не в масть», – додав він.

Раніше 13 серпня президент України Володимир Зеленський звільнив Безсмертного з посади представника Києва в Тристоронньої контактній групі по Донбасу. Безсмертний був призначений на цю посаду 19 червня. За його участю група змогла домовитися про укладення безстрокового перемир’я в Донбасі і розведенні військ на нових ділянках.

9 серпня представник Києва заявив, що Україна повинна припинити свою участь в мінському переговорному процесі після загибелі чотирьох військових в Донбасі.

Фото РИА Новости.

Поділитись