У команді Зеленського розкрили методи інформаційної політики на Донбасі

У команді Зеленського розкрили методи інформаційної політики на Донбасі

Закон про роботу українських ЗМІ в умовах війни необхідний для просування нової гуманітарної та інформаційної політики Києва щодо Донбасу.

Про це заявив в інтерв’ю «РБК-Україна» представник президентської партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко. Відповідний документ запропонував прийняти депутат політичної сили президента Володимира Зеленського Сергій Швець. Закон повинен містити так званий «глосарій війни» і вводити обмеження на подачу інформації.

Корнієнко пояснив, що питання про обмеження планується винести на громадське обговорення. «Словник» потрібен в першу чергу для того, щоб журналісти дотримувалися єдиної системи позначень тих чи інших понять і «не називали біле зеленим», пояснив майбутній депутат.

“Якщо є представники окупаційних військ, то це представники російських окупаційних військ, а не якісь “ополченці”, – сказав він.

“Інформаційна війна є значною складовою гібридної війни, і ми фактично багато в чому її “злили”, багато в чому через позицію міністерства інформаційної політики та його недосконалого функціоналу”, – додав Корнієнко. За його словами, крім створення інформаційного продукту на російській мові для жителів Донбасу, влада планує створити єдиний гуманітарний комітет, який займеться структуруванням подачі інформації про збройний конфлікт на південному сході країни.

Поділитись