ЗСУ героїчно знищили 10 одиниць російської техніки під Бахмутом

ЗСУ героїчно знищили 10 одиниць російської техніки під Бахмутом

Воїни 5-ої окремої штурмової бригади знищили близько 10 одиниць російської бронетехніки під час бою в населеному пункті Іванівське, що на Бахмутському напрямку.

Про це повідомляє волонтерська мережа Гончаренко центр, яка займається допомогою війську.

За словами волонтерів, під час бою в Іванівському українські захисники знищили противника, попри чисельну перевагу ворога в особовому складі та техніці.

«Наші бійці зайшли в Іванівське двома танками і попри чисельну перевагу окупантів, героїчно знищили близько 10 одиниць російської бронетехніки. Це дійсно героїчно, і це лише один із прикладів того, наскільки самовіддано українські воїни боронять країну», — діляться в Гончаренко центрі.

Зазначимо, 5-та окрема штурмова Київська бригада створена навесні 2022 року, після початку повномасштабного російського вторгнення. Воїни 5 ОШБр брали участь в боях під Лисичанськом, Сіверськом, Вуглегірськом та Майорським. 

У 2023 році бригада брала активну участь в боях у Бахмуті та на околицях міста. 17 вересня 2023 року, спільно з 80-ю окремою десантно-штурмовою бригадою та з бригадою НПУ «Лють», 5 ОШБр звільнила село Кліщіївка, яке розташоване біля Бахмута.

Також додамо, Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році нардепом Олексієм Гончаренком. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього.

Поділитись