Зеленський планує обговорити звільнення Валерія Залужного з посади головкома ЗСУ

Зеленський планує обговорити звільнення Валерія Залужного з посади головкома ЗСУ

Найближчим часом президент Володимир Зеленський планує провести Ставку верховного головнокомандувача, аби обговорити звільнення Валерія Залужного з посади головкома ЗСУ.

Про це заявив журналіст Юрій Бутусов.

«Найближчим часом відбудеться засідання Ставки верховного головнокомандувача. Основне питання — звільнення з посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та призначення нового військового керівництва. Текст указу президента щодо звільнення Залужного підготовлений 29 січня», — заявив Бутусов.

За його словами, тепер же Зеленський вирішив обговорити зміну частини військового керівництва, зокрема і Залужного. За версією журналіста, президент нібито переконує всіх учасників Ставки підтримати його рішення, аби це була спільна позиція.

«Офіс президента побоюється негативних політичних та інформаційних наслідків звільнення Залужного. Тому зміни плануються на різних рівнях. Зокрема, в офісі активно обговорюється просування до двох десятків авторитетних в ЗСУ та Нацгвардії командирів, переважно комбригів, на вищі посади. Проводяться широкі консультації щодо того, які саме командири мають сильну репутацію в армії та суспільстві та на які посади їх можна призначати», — наголосив Бутусов.

Поділитись