Зеленський обговорив з Рютте оборонні потреби України та санкції проти росії

Зеленський обговорив з Рютте оборонні потреби України та санкції проти росії

Президент Володимир Зеленський разом із прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте обговорили подальші оборонні потреби України nf новий пакет санкцій проти рф.

Про це повідомив Володимир Зеленський у соцмережі X.

«Під час розмови ми з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте зосередилися на зміцненні оборони України, європейській безпеці та ситуації на Близькому Сході. Наші попередні домовленості реалізуються: додаткові ракети для систем Patriot, підготовка до передання F-16, патрульні катери та довгострокова фінансова допомога», − написав Зеленський.

Рютте зазначив, що Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну, й ескалація на Близькому Сході не стане цьому на заваді.

«Я також зміг повідомити президенту Зеленському, що винищувачі F-16, які Нідерланди пообіцяли надати для посилення української протиповітряної оборони, прибудуть до навчального центру в Румунії через два тижні. Це означає, що незабаром можуть розпочатися курси підготовки українських пілотів, які будуть на них літати», − заявив прем’єр-міністр Нідерландів.

Під час розмови також обговорили подальші оборонні потреби України для захисту наших людей, інфраструктури та портів.

«Я закликав ЄС пришвидшити роботу над 12-м пакетом санкцій проти Росії, а ще над ефективним механізмом переказування в Україну доходів від заморожених російських активів», − додав президент.

Політики обговорили й ситуацію на Близькому Сході. Зеленський зазначив, що запобігання подальшій ескалації та ширшій війні відповідає інтересам світової спільноти.

Він також додав, що Україна готова докласти всіх зусиль у співпраці з партнерами, щоб покласти край терору та захистити життя цивільних людей.

Поділитись