Міністри оборони 40 країн обговорять військову допомогу Україні

Міністри оборони 40 країн обговорять військову допомогу Україні

У вівторок, 26 квітня, представники більш ніж 40 країн зберуться на військовій базі США «Рамштайн» у Німеччині для обговорення надання військової підтримки Україні у війні з Росією.

Сполучені Штати представлятиме міністр оборони Ллойд Остін, повідомляє «Голос Америки».

За словами голови Об’єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерала Марк Міллі, головним завданням переговорів є синхронізація та координація військової допомоги Києву. Він наголосив, що наступні кілька тижнів можуть виявитися вирішальними.

Представники США за умов анонімності розповіли, що ЗС РФ роблять ставку на потужний артилерійський вогонь, намагаючись прорвати позиції ЗС України, оточити та знищити українські війська.

Разом з тим, багато російських частин зазнали великих втрат, деякі втратили до 30% особового складу. Крім того, РФ продовжує мати перевагу у військовому потенціалі та чисельності військ, а також демонструє намір продовжувати війну. Москва також має можливість фінансувати військову кампанію, незважаючи на західні економічні санкції.

У зустрічі візьмуть участь міністр оборони Канади Аніта Ананд, начальник штабу оборони Уейн Ейрі та заступник міністра оборони Білл Метьюз, вони вже вилетіли до Німеччини. Як повідомили у міністерстві оборони Канади, зустріч дасть важливу можливість партнерам та союзникам обговорити чинні та майбутні оборонні потреби України.

Після зустрічі в Німеччині канадські чиновники вирушать до Вашингтона для обговорення тісних оборонних відносин між Канадою та США, ключових пріоритетів, зокрема модернізації Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки, а також зусиль Канади та США щодо підтримки України.

Поділитись