Зеленському і Єрмаку загрожує допит у ДБР України

Зеленському і Єрмаку загрожує допит у ДБР України

Упродовж кількох днів Державне бюро розслідувань (ДБР) України допитуватиме голову офісу президента країни Андрія Єрмака у справі про операцію із затримання 33 росіян.

Також на допит може бути викликано президента України Володимира Зеленського. Про це в ефірі телеканалу “1+1” розповів в. о. керівника ДБР Олексій Сухачов.

Ми протягом кількох днів викликатимемо пана Єрмака на допит. Чому не робимо цього зараз? Тому що очікуємо на певну інформацію від правоохоронних органів… Якщо буде необхідність, слідчий скористається правом і викличе президента на допит, — повідомив Сухачов.

Про те, що президент України Володимир Зеленський особисто схвалив операцію щодо 33 росіян, написали The Insider та Bellingcat (обидва видання є іноземними агентами) з посиланням на колишнього співробітника Управління розвідки Міноборони країни. Росіян влітку 2020 року передбачалося заманити на територію України та звинуватити у причетності до подій на Донбасі. Однак у результаті офіс президента попросив відкласти операцію.

У свою чергу екс-начальник ГУР Василь Бурба повідомив, що у владних структурах працює «кріт», який діє на користь Росії. Саме це нібито спричинило зрив операції з затримання 33 росіян у 2020 році.

Поділитись