Зеленський: Київ почав отримувати від партнерів «ту зброю, про яку просив»

Зеленський: Київ почав отримувати від партнерів «ту зброю, про яку просив»

Президент України Володимир Зеленський заявив, що іноземні партнери почали відправляти країні «ту зброю, про яку вона просила».

Відповідне відеозвернення опубліковано у його Telegram-каналі.

«Я вдячний усім нашим партнерам, які нарешті почули нас. Які забезпечують нас саме тим, що ми просили», — заявив український лідер. При цьому Зеленський не уточнив, про яке озброєння йдеться.

Напередодні Міноборони Канади передало Україні важку артилерію та гаубиці, які запитував Київ. Згідно з повідомленням відомства, Оттава передала Києву гаубиці М777 та боєприпаси до них, а також додаткові протитанкові боєприпаси Carl Gustaf. Крім того, на фінальній стадії перебуває процес передачі Києву броньованих транспортних засобів, які незабаром будуть відправлені

Раніше президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв відправити в Україну самохідні установки “Цезар”. За даними французьких ЗМІ, важка артилерія та боєприпаси до неї будуть відправлені протягом кількох днів. Десятки протитанкових комплексів Milan, взятих із запасів Збройних сил Франції, вже доставлені на територію України.

Поділитись