Зеленський і Меркель оголосили про виконання умов для зустрічі з Путіним

Зеленський і Меркель оголосили про виконання умов для зустрічі з Путіним

Президент Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході телефонної розмови обговорили зустріч в «нормандському форматі».

Про це повідомили в канцелярії глави німецького уряду. В ході бесіди політики зійшлися на тому, що всі умови для проведення зустрічі «нормандської четвірки» виконані. Зокрема, цьому посприяло підписання документа з «формулою Штайнмайєра» по мирному врегулюванню конфлікту на південному сході України, відзначили в канцелярії.

Раніше представники Росії, Німеччини, Франції та України попередньо погодили проект підсумкового документа саміту в «нормандському форматі». У ньому візьмуть участь лідери цих чотирьох країн: крім Зеленського і Меркель за стіл переговорів сядуть російський президент Володимир Путін і французький лідер Еммануель Макрон.

4 жовтня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що підготовка до саміту глав держав «нормандської четвірки» ведеться, але терміни зустрічі поки не узгоджені. Він зазначив, що дата саміту буде залежати від графіків лідерів чотирьох країн.

«Нормандський формат» – дипломатична група з представників Німеччини, Росії, Франції та України щодо врегулювання ситуації на Донбасі. У лютому 2015 року лідери чотирьох країн узгодили в Мінську документ, який передбачає в тому числі введення режиму припинення вогню і законодавче закріплення особливого статусу регіону.

Фото Ройтерс.

Поділитись