Зеленський дав оцінку відносинам Росії і України

Зеленський дав оцінку відносинам Росії і України

Президент Володимир Зеленський охарактеризував нинішній стан відносин Москви і Києва як “дуже складні”.

Так він відреагував на слова олігарха Ігоря Коломойського про необхідність зближення з Росією. Зеленський нагадав, що більшість жителів України вибрали шлях європейської інтеграції.

Глава держави також підкреслив, що чутки про вплив Коломойського на українську політику сильно перебільшені, оскільки він «не президент, а всього лише один з громадян», який підтримав кандидатуру Зеленського на виборах.

Заява Коломойського, на яке посилається Зеленський, була опублікована 13 листопада. Бізнесмен, коментуючи міжнародну політику Києва, виступив за врегулювання конфлікту на Донбасі і відновлення відносин між Москвою і Києвом. За його словами, травми, нанесені українським громадянам конфліктом на Донбасі, швидко підуть в минуле.

При цьому він додав, що влада США лише використовують Україну в своїх геополітичних цілях. Крім того, олігарх припустив, що російське фінансування може замінити Україні кредити Міжнародного валютного фонду. На думку бізнесмена, Москва готова виділити Києву 100 мільярдів доларів США.

Поділитись