Засоби контрбатарейної боротьби неефективні у боротьбі з системами РСЗВ M270 MLRS

Засоби контрбатарейної боротьби неефективні у боротьбі з системами РСЗВ M270 MLRS

Американському РСЗВ M270 MLRS знадобилося лише 35 секунд на відхід після відстрілу повного боєкомплекту.

На відеокадрах, опублікованих у Мережі, вдалося помітити, скільки американським РСЗВ потрібно часу для відходу з позиції відстрілу. Як виявилося, для того, щоб вийти із зони, за якою може бути нанесений контрудар, у разі виявлення точок пуску ракет, системі M270 MLRS необхідно лише 35 секунд. Цей факт вказує на те, що засоби контрбатарейної боротьби абсолютно неефективні у боротьбі з цими американськими системами.

Крім іншого, на відеокадрах можна помітити й інший дуже цікавий момент – мова йде про блукаючу РСЗВ, яка, як уже повідомлялося раніше, досить вільно переміщається вздовж лінії фронту в межах зазначеної зони, і надає підтримку українським військовим, підрозділи яких мають прямий зв’язок з екіпажем РСЗВ M270 MLRS. На відміну від систем M142 Himars, подібні установки не формуються в батареї або розрахунки, а діють індивідуально.

На сьогоднішній день на озброєнні України значиться щонайменше 9 РСЗВ M270 MLRS і 5 РСЗВ MARS II, однак кількість таких може бути і значно більшою через те, що Захід перестав афішувати постачання свого озброєння Україні.

Поділитись