Захарова відреагувала на звільнення випускників МДІМВ із МЗС Польщі

Захарова відреагувала на звільнення випускників МДІМВ із МЗС Польщі

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що звільнення випускників МДІМВ із МЗС Польщі – грубе порушення прав людини, схоже на середньовічну інквізицію.

Про це вона розповіла в ефірі радіо Sputnik. Захарова зазначила, що інквізиція, зокрема, боролася і з освітою. Представник МЗС нагадала, що саме у Центральній Європі спалювали на вогнищах людей, які розповідали про наукові відкриття.

«Це попередники нинішніх демократичних, як вони себе називають, цивілізованих [держав] робили. Чи можна скасувати освіту? Вони його й скасовували. Вони ставили ідеологію вище не лише реальності, а й пізнання», – наголосила вона.

Захарова заявила, що у Польщі це «проходили неодноразово». За її словами, якщо співробітники польського МЗС справді порушували закони, їм мають висунути конкретні звинувачення.

«Якщо цього немає, якщо людей лише за однією ознакою, без законодавчої бази позбавляють роботи, звинувачують, сегрегують – це політичне чищення», – підсумувала вона.

14 лютого стало відомо, що з МЗС Польщі звільнили всіх дипломатів-випускників МДІМВ. Глава відомства Збігнєв Рау заявив, що вони не працюють у міністерстві вже два місяці.

Поділитись