Росія негайно відповість на появу в Японії гіперзвукових ракет, – МЗС РФ

Росія негайно відповість на появу в Японії гіперзвукових ракет, – МЗС РФ

Заступник голови Міністерств закордонних справ Росії Андрій Руденко заявив, що при виникненні будь-яких загроз для далекосхідних регіонів, у тому числі появи на прикордонних островах Японії гіперзвукових ракет, Москва негайно вживе заходів у відповідь відповідно до оборонної доктрини країни.

Про це він повідомив в інтерв’ю. Останнім часом Японія різко активізувала модернізацію свого військового потенціалу та нарощує “небезпечну діяльність” біля кордонів Росії, у тому числі проводячи випробування нових видів ракетних та звичайних озброєнь та спільні навчання із США та іншими країнами, зазначив він. За словами заступника глави МЗС, у зв’язку з цим російська сторона неодноразово заявляла японцям рішучі протести дипломатичними каналами.

“Продовжуватимемо уважно стежити за розвитком японського військового будівництва і в разі появи будь-яких потенційних загроз безпеці нашим далекосхідним регіонам – негайно вживати заходів у відповідь відповідно до оборонної доктрини Росії”, – сказав Руденко, відповідаючи на питання про те, як РФ оцінює плани Японії створити далекобійні гіперзвукові ракети.

4 лютого видання Sankei Shimbun повідомило, що Вашингтон запросив у Токіо згоду на розміщення на “першому острівному ланцюзі” гіперзвукові ракети великої дальності LRHW, що розробляються, і крилаті ракети наземного базування Tomahawk. США обґрунтували своє прохання бажанням забезпечити у регіоні рівновагу сил із КНР. 10 лютого представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що розміщення американських гіперзвукових ракет у Японії означатиме для РФ “якісну зміну регіональної ситуації в галузі безпеки”.

Поділитись