З початку війни на Донбасі загинули близько 150 дітей

З початку війни на Донбасі загинули близько 150 дітей

З початку війни в Донбасі загинули близько 150 дітей. Про це заявив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков з посиланням на дані уповноваженого ООН з прав людини, передає портал Liga.net.

За словами політика, мова йде про втрати на лінії розмежування, «фактично – на фронті». «Але я думаю, що цей показник не відповідає тим реаліям, які є на сьогодні в Україні і в нашому суспільстві», – зазначив Разумков, виступаючи на Міжнародній конференції по забезпеченню прав дитини в умовах збройного конфлікту.

Раніше в листопаді повідомлялося, що з початку 2019 року було зафіксовано 155 випадків загибелі або поранення цивільних осіб на Донбасі. При цьому за аналогічний період в 2018 році число загиблих було на 40 відсотків більше. В ООН відзначають, що в нинішньому році було зафіксовано «найменша кількість втрат серед цивільних осіб за весь період конфлікту».

В кінці січня в Моніторингової місії ООН з прав людини в Києві повідомили, з квітня 2014 року по грудень 2018 року на Донбасі загинули близько 13 тисяч осіб.

Поділитись