Японія розкрила деталі санкцій проти Росії

Японія розкрила деталі санкцій проти Росії

Міністерство закордонних справ Японії опублікувало на своєму офіційному сайті список санкцій, запроваджених унаслідок ситуації з Україною.

До обмежувальних заходів, що набирають чинності з 26 лютого 2022 року, увійшла заборона на видачу віз 24 представникам ДНР та ЛНР.

Відомство повідомило, що серед інших заходів запроваджується заборона для уряду Росії, Центробанку та деяких державних організацій на будь-які операції з цінними паперами в Японії.

На сайті МЗС також йдеться, що передбачається заморожування активів Промзв’язку банку, ВЕБ.РФ, банку «Росія». У разі виявлення будуть заморожені і рахунки чиновників з так званих народних республік, що потрапили до числа персон нон-грата.

Крім того, Японія значно ускладнить процедуру видачі дозволів на експорт до різної високотехнологічної продукції.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз запровадив вкрай жорсткі обмежувальні проти ключових російських структур, зокрема проти Адміністрації президента, Міноборони та Служби зовнішньої розвідки. Під санкції потрапили і великі компанії енергетичного, військово-промислового, фінансового та авіабудівного секторів.

Поділитись