Парламент Японії висловив занепокоєння у зв’язку із ситуацією в Україні

Парламент Японії висловив занепокоєння у зв’язку із ситуацією в Україні

Нижня палата парламенту Японії ухвалила у вівторок резолюцію з висловленням занепокоєння у зв’язку із ситуацією в Україні.

За неї проголосували депутати від правлячих та опозиційних партій.

Резолюція вимагає від уряду Японії “прикласти всі сили з використанням наявних дипломатичних ресурсів для того, щоб досягти пом’якшення напруженості в Україні”. У документі наголошується, що Токіо “послідовно підтримує суверенітет та територіальну цілісність” цієї країни.

“Японія, – йдеться в резолюції, – рішуче відкидає спроби будь-яких держав змінити ситуацію, що склалася, силовим шляхом”. У документі наголошується, що ситуація на кордонах України “дестабілізована діями зовнішніх сил, там зберігається напруженість”. Однак, як зазначає у вівторок газета Sankei, за погодженням тексту були відкинуті спроби низки депутатів розкритикувати Росію в цій резолюції.

У той же час 7 лютого генеральний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно повідомив, що Токіо у тісній співпраці зі США вирішуватиме питання про санкції щодо Москви у разі військового конфлікту на території України, проте поки що не має наміру говорити про конкретний зміст таких заходів. Прем’єр-міністр Фуміо Кісіда раніше також неодноразово заявляв, що його уряд у зв’язку із ситуацією навколо України діятиме у руслі загальної політики Групи семи (G7).

Поділитись