Японія “привласнила” Курили за підсумками G20

Японія “привласнила” Курили за підсумками G20

На офіційному відео саміту G20, що проходив в Осаці, Південні Курильські острови показали як частину Японії.

Ролик з картою був розміщений також каналі японського прем’єр-міністра на YouTube і транслювався на всіх майданчиках саміту. За інформацією ТАСС, японські дипломати пояснили, що Японія завжди позначала спірні території як свої, попри невдоволення Росії.

Японія “завжди і на всіх картах без будь-яких винятків” позначала Південні Курили як свою територію, пояснило виданню джерело в російських дипломатичних колах.

“Це відповідає їх законам. Є, наприклад, закон “Про спеціальні заходи щодо сприяння вирішенню проблеми північних територій” 1982 року, до якого в 2009 році були прийняті поправки, в них Південні Курили були названі споконвічної японською територією”, – розповіли виданню.

Нагадаємо, Росія і Японія так і не уклали мирний договір після Другої світової війни. Основною перешкодою для підписання документа залишається питання про острови Кунашир, Шикотан, Ітуруп і гряди Хабомаї, на які Японія претендує, посилаючись на двосторонній Трактат про торгівлю і кордони 1855 року. При цьому Москва відзначає, що острови стали частиною території СРСР за підсумками війни.

Поділитись