Японія побудує один із найдосконаліших у світі винищувачів

Японія побудує один із найдосконаліших у світі винищувачів

Японія оголосила про плани побудувати один із найдосконаліших у світі винищувачів, який, можливо, є двомоторним літальним апаратом, призначеним взяти на себе важливу роль країни протиповітряної оборони десь у наступному десятилітті.


На цьому тижні Міністерство оборони повідомило членів Сейму, парламенту країни, що нові винищувачі шостого покоління розпочнуть виробництво у фіскальному 2031 році та замінять старі 100 реактивів F-2, одномоторні четвертого покоління винищувачі за зразком американських F-16, повідомляє японський національний мовник NHK News.

У бюджетному бюджеті країни на оборону до 2020 року зазначається, що понад 261 мільйон доларів (28 мільярдів ієн) було виділено на програму, відому як FX, включаючи гроші для розробки безпілотників, які могли б працювати зі струменевими приладами, технологія також розробляється в Австралії та США.

Інші особливості, які рекламує Японське агентство з питань придбання, логістики та технологій (ALTA), які, як можна очікувати, будуть представлені в нових технологіях:
– можливість синхронізувати націлювання ракет між кількома літальними апаратами, відоме як інтегрований контроль вогню або мережева стрілянина;
– внутрішні відсіки озброєнь, як ті, що спостерігаються на американських F-22
– використання насадок для вектора тяги, пристроїв, які використовують тягу двигуна для більш різкого повороту.

F-2, який вперше вилетів у 1995 році, разом із реактивними літаками F-15J складають основу протиповітряної оборони Токіо. Ці захисні сили розглядаються як потребують оновлення, тим більше, що регіональний конкурент Китай вкладає кошти в нові винищувачі, включаючи стелс J-20, а запланований японський реактивний літак може бути сильним конкурентом.

Поділитись