Україна відмовилася від 10 старих танків Leopard 1A5 від Німеччини

Україна відмовилася від 10 старих танків Leopard 1A5 від Німеччини

Україна минулого тижня відмовилася приймати від Німеччини 10 старих танків Leopard 1A5 через те, що вони потребують ремонту.

Про це повідомляє Spiegel.

Як повідомляє Spiegel, Київ повідомив спеціальному штабу в Міністерстві оборони Німеччини, що німецькі танки Leopard, які прибули до Польщі, потребують ремонту, причому деякі з них – капітального.

Німецька сторона відправила групу експертів до Польщі, щоб самостійно оглянути танки. Там з’ясувалося, що вони «вже були сильно зношені під час навчання українських солдатів у Німеччині й потребували ремонту», пише Spiegel.

«Оскільки немає ні підготовленого технічного персоналу, ні достатньої кількості запчастин, переправляти Leopard на Україну немає сенсу», – йдеться в публікації.

Міністерство оборони на запит не коментувало цю справу, повідомляє Spiegel. Системи озброєнь, які постачатимуться до Києва, будуть доведені до боєздатного стану у співпраці з Україною; Через обмежену доступність технічного персоналу та запасних частин можливі затримки, відповіло Міноборони Німеччини.

Поділитись