Північна Корея представила перший тактичний підводний човен з ядерним озброєнням

Північна Корея представила перший тактичний підводний човен з ядерним озброєнням

Північна Корея спустила на воду свій перший бойовий «тактичний атомний підводний човен» і передала його до складу флоту, що патрулює води між Корейським півостровом та Японією.

Про це пише Reuters.

Як заявив лідер Кім Чен Ин на церемонії спуску човна на воду, підводний човен № 841, названий «Герой Кім Кун Ок» на честь північнокорейського історичного діяча, стане одним із головних «підводних наступальних засобів військово-морських сил» Північної Кореї.

Аналітики кажуть, що це судно, імовірно, є модифікованим підводним човном класу «Ромео» радянських часів, який Північна Корея придбала у Китаю в 1970-х роках і почала виробляти всередині країни.

На церемонії запуску Кім Чен Ин заявив, що озброєння військово-морського флоту ядерною зброєю є невідкладним завданням і пообіцяв збільшити кількість підводних та надводних кораблів, оснащених тактичною ядерною зброєю для військово-морських сил.

За словами Кіма, Північна Корея планує перетворити інші існуючі підводні човни на кораблі з ядерним озброєнням та прискорити процес будівництва атомних підводних човнів.

Водночас військові Південної Кореї заявили, що підводний човен, схоже, не готовий до нормальної роботи і є ознаки того, що Північна Корея намагається перебільшити свої можливості.

Поділитись