Адмірал розповів про активність російських підводних човнів в Атлантиці

Адмірал розповів про активність російських підводних човнів в Атлантиці

Посилення активності російських підводних човнів в Атлантиці не повинно нікого дивувати, враховуючи підйом Збройних сил РФ і необхідність військовим морякам відточувати свої навички.

Про ЗМІ заявив екс-командувач Північним флотом адмірал-підводник В’ячеслав Попов.

Раніше газета Wall Street Journal повідомила, що представників НАТО і військових аналітиків турбує підвищена активність російських підводних човнів в тих районах Атлантичного океану, де вони можуть становити загрозу для кораблів альянсу і важливих об’єктів інфраструктури. За даними газети, в кінці минулого року 10 російських підводних човнів з своїх баз у арктичного узбережжя попрямували в сторону Північної Атлантики. Подібне розгортання російського ВМФ, за версією НАТО, спрямоване, в тому числі, на демонстрацію своєї сили в Атлантиці.

“За радянських часів це було систематично, в 90-і роки був спад з різних причин. А зараз країна і Збройні сили перебувають, з моєї точки зору, на підйомі. До Збройним силам і, зокрема, підводним приділяється належна увага, і для того, щоб мати досвід, тренуватися, вони знаходяться в океані в тому числі. Це нормальне явище для країни, яка має підводний флот “, – сказав Попов.

За його словами, в тому, що російські підводні човни борознять простори Атлантики, нічого дивного немає. Адмірал уточнив, що будь-яка країна, що має підводний флот, періодично посилає свої субмарини в кожен з океанів. Вони потрібні там, щоб вести розвідку, перебувати в районах потенційного бойового застосування.

У той же час така обізнаність НАТО не повинна лякати росіян, упевнений Попов. Про те, що підводний човен вийшов з бази, дізнатися нескладно, а ось обчислити, “де вона ходить – вже інше питання”, зауважив він.

Поділитись