Втікач з так званої ЛНР розповів про російську військову техніку на Донбасі

Втікач з так званої ЛНР розповів про російську військову техніку на Донбасі

Служба безпеки України відзвітувала про проведення спецоперації, в рамках якої колишній боєць самопроголошеної Луганській народної республіки був вивезений з непідконтрольних Києву територій.

Про це повідомляється на сайті СБУ. У повідомленні відомства зазначається, що в ході допиту затриманого СБУ і слідчі органи України отримали відомості про діяльність силових відомств самопроголошеної республіки, а також про наявність на її території російської військової техніки.

Також в СБУ повідомили, що екс-боєць так званої ЛНР почав службу в армії бойовиків в 2017 році «через фінансові труднощі”. “Не отримавши обіцяних грошей і розчарувавшись в фейковий ідеях молодої республіки, він незабаром покинув бойовиків”, – йдеться в повідомленні.

Відомство провело власну перевірку діяльності затриманого і не виявило доказів його участі у військових діях. З урахуванням цієї інформації, а також з огляду на співпраці з українськими правоохоронними органами, суд прийняв рішення звільнити чоловіка від кримінального переслідування.

Раніше в СБУ повідомили про затримання ще одного військовослужбовця ЛНР. У відомстві пояснили, що викрасти чоловіка вдалося завдяки спецоперації контррозвідки. Затриманий раніше був оголошений в розшук за підозрою в терористичній діяльності і посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Поділитись