Зеленський і Штайнмаєр підтвердили роль “нормандського формату” у врегулюванні ситуації на Донбасі

Зеленський і Штайнмаєр підтвердили роль “нормандського формату” у врегулюванні ситуації на Донбасі

Президенти України і ФРН Володимир Зеленський і Франк-Вальтер Штайнмаєр підтвердили, що “нормандський формат” є ключовим для досягнення миру на Донбасі.

Про це йдеться в середу в заяві прес-служби Зеленського.

“Лідери країн погодилися, що “нормандський формат” сьогодні є ключовим для припинення агресії проти України, і зустріч [лідерів “нормандської четвірки”] повинна бути проведена в найближчому майбутньому”, – йдеться в повідомленні за підсумками зустрічі Зеленського і Штайнмайєра в Токіо.

При цьому український лідер вважає, що “Україна виконала свою частину для відновлення роботи “нормандської четвірки”.

“Адже всі перепони [для її проведення] усунені”, – сказав Зеленський.

У прес-службі повідомили, що на зустрічі сторони обговорили ситуацію на Донбасі. Український президент зазначив, що досягнення миру в регіоні і завершення кровопролиття є для нього і його “безумовним пріоритетом”.

Зеленський подякував своєму колезі за зусилля для політичного і дипломатичного врегулювання ситуації на Донбасі і постійну увагу до питання “відновлення територіальної цілісності України”, а також запросив президента ФРН відвідати Україну. Президенти обох країн знаходяться в Японії з робочим візитом, в рамках якого вони взяли участь в церемонії інтронізації імператора Японії Нарухіто.

Поділитись