Всесвітньо відомий український завод став банкрутом

Всесвітньо відомий український завод став банкрутом

Україна втратила черговий радянський бренд – КрАЗ.

Кременчуцький завод, всесвітньо відомий флагман радянського автопрому, став банкрутом. Армія України тепер буде використовувати чеські вантажівки «Татра» як колісну платформу для нових систем зброї. Експерти вважають, що це серйозна втрата для країни і черговий удар по репутації української влади.

«Завод випускав хороші машини, надійні, перевірені. Шкода підприємство», – сказав експерт в області військової автомобільної техніки Сергій Суворов.

Після розриву Києвом всіх економічних зв’язків з Росією, Україна почала стрімко втрачати колишні флагмани радянської промисловості, що дісталися їй після розвалу СРСР. Так, практично припинилося виробництво на Київському та Харківському авіазаводах. Українське підприємство «Мотор Січ», яке свого часу забезпечувало двигунами всю російську вертолітну техніку, позбулося ринку збуту своєї продукції.

Тепер настала черга КрАЗу. Через банкрутство українській армії доведеться «пересісти» з КрАЗів на чеські вантажівки Tatra. Про це розповів заступник міністра оборони України Олександр Миронюк, зокрема, чеське шасі отримають деякі модифіковані Києвом радянські системи РСЗВ. За словами українського військового діяча, це «навіть добре, оскільки Tatra відповідає стандартам НАТО».

У соцмережах українці розкритикували київських чиновників за доведення КрАЗу до банкрутства.

«Ще одне велике українське підприємство – пустило бульби. Тепер ми будемо дуже патріотично годувати чужих робочих, інженерів, менеджерів .., а свої – будуть в Європі мити посуд і збирати овочі. Браво! Це перемога! Ідіотизму над розумом. Злидні – над стабільністю. Пафосу і фанфаронства – над працею і турботою. Скачемо далі”, – написав користувач Володимир Брас.

Поділитись