Вперше з Другої світової війни британці розмістять бойові літаки у цивільних аеропортах

Вперше з Другої світової війни британці розмістять бойові літаки у цивільних аеропортах

ВПС Великобританії розмістить бойові літаки на території громадських регіональних аеропортів.

Про це повідомляє Daily Express. “Метою є гарантувати, що елементи Сил швидкого реагування Королівських ВПС витримають прямі атаки на свої бази”, – зазначає видання. У ході навчань у вересні винищувачі Eurofighter Typhoon і F-35, що базуються на авіабазі в Норфолку, Лінкольнширі та Шотландії, будуть розміщені невеликими групами “на околицях певної кількості регіональних аеропортів”, злітно-посадкові смуги яких здатні їх прийняти.

Самі аеропорти забезпечать додаткові запаси палива для військових літаків. Концепція, що отримала назву Agile Combat Employment (ACE), в рамках якої військові літаки базуватимуться на цивільних об’єктах, призначалася для використання в потенційних “гарячих точках”, таких як Індо-Тихоокеанський регіон, Близький Схід та східний фланг НАТО до Європи. Однак “побоювання щодо можливої ​​війни за участю НАТО” призвели до того, що ACE поширилася на територію Великобританії. Видання зазначає, що використання цивільних аеродромів у військових цілях відбудеться вперше після закінчення Другої світової війни. Раніше повідомлялося, що ВПС Великобританії припинили набір пілотів через нестачу представників нацменшин.

Відповідальна за прийом нових службовців у ВПС Британії віце-маршал авіації Маріа Байфорд повідомила, що “уповільнила” набір нових кандидатів у зв’язку з тим, що ВПС не досягають необхідних цілей щодо етнічної та гендерної різноманітності серед службовців. Байфорд заявила, що обговорення принципів набору персоналу відбудуться у вересні. На зустрічі з радою ВПС Британії обговорюватимуться можливі варіанти прийому нових службовців на підставі їхніх заслуг, ґендеру чи етнічного походження після проходження ними основних вимог для служби. За словами Байфорд, жінкам можуть надати перевагу, якщо вони покажуть такі ж показники, як і чоловіки.

Поділитись