ВМС США перехопили судно з тисячами автоматів АК-47

ВМС США перехопили судно з тисячами автоматів АК-47

Кораблі 5-го флоту ВМС США перехопили 6 січня рибальське судно, яке перевозило з Ірану до Ємену понад 2 тис. одиниць автоматичної зброї.

Про це у вівторок повідомило агентство Reuters із посиланням на заяву Пентагону.

“Перехоплене судно йшло маршрутом, який історично використовується для контрабанди зброї хуситам, команда корабля складалася із шести єменців”, – йдеться у документі. Всього на борту було виявлено 2116 автоматів АК-47.

У грудні 2022 року ВМС США заявили про перехоплення в Оманській затоці рибальського траулера, який незаконно перевозив понад 50 тонн боєприпасів, дистанційних підривників та іншого обладнання, необхідного для виготовлення зброї. У листопаді Пентагон повідомив про затримання в тому ж районі судна, що перевозило 163 тонни добрив, які можна використовувати у вибухових речовинах, і перхлорат амонію, що входить до складу палива для балістичних ракет.

У Ємені з серпня 2014 року триває протистояння між урядовими силами та збройними формуваннями хуситів. Західні джерела неодноразово заявляли, що Тегеран здійснює постачання озброєння руху “Ансар Аллах”, який потім застосовується у військових діях в Ємені, а також для ударів по території Саудівської Аравії та ОАЕ.

Поділитись