Влада України знайшла альтернативу “формули Штайнмайєра”

Влада України знайшла альтернативу “формули Штайнмайєра”

За словами глави МЗС України Вадима Пристайко, альтернативою «формули Штайнмайєра», яка передбачає особливий статус для Донбасу, буде переклад третини бюджету на потреби армії.

Про це повідомляє «Страна.ua». За даними видання, альтернативу підписаної в Мінську «формулою Штайнмайєра» міністр озвучив на прес-конференції в Брюсселі після участі в слуханнях Комітету Європарламенту із закордонних справ. Він закликав владу бути чесними перед собою і перед своїм народом.

“Я вже говорив нашим депутатам – якщо вони серйозно до цього ставляться, тоді ми забираємо третину бюджету з пенсій, зарплат, медичного страхування, переводимо це в мобілізацію і в нашу армію і намагаємося захистити себе без мирного процесу. Ці опції все – перед українським народом. Але уряд повинен вибрати і запропонувати те, що є найбільш доцільним”, – сказав міністр закордонних справ України.

Пристайко назвав “формулу Штайнмайєра” – “болючим компромісом”. “Але разом з цим ми сподіваємося, що можна піти цим шляхом, не заходячи вже так далеко, щоб це завадило нашому суверенітету і територіальної цілісності більше, ніж воно вже є”, – сказав Пристайко.

Поділитись