Україна назвала причину зриву розведення сил на Донбасі

Україна назвала причину зриву розведення сил на Донбасі

Українське командування звинуватило так звану Народну міліцію самопроголошеної Луганській народної республіки в зриві процесу розведення сил і засобів в Донбасі.

Про це повідомив штаб операції Об’єднаних сил на своїй сторінці в Facebook. Українська сторона заявляє, що 13 жовтня військовослужбовці ЛНР з гранатометів різних систем обстріляли позиції ООС на ділянці розведення в районі населеного пункту Золоте. Україна також звинуватила так звану міліцію ЛНР в “небажанні дотримуватися мінських домовленостей і взятих на себе зобов’язань”. У штабі нагадали, що розведення сил і засобів в Донбасі відбудеться тільки після семи днів дотримання режиму припинення вогню на кожній з ділянок розведення.

Вперше війська в районі Золотого і Петровського були розведені в 2016 році. Продовження демілітаризації цієї зони є одним з пунктів мінських угод і необхідно для виконання підписаній 1 жовтня “формули Штайнмайєра”, яка визначає механізм законодавчого закріплення за Донбасом особливого статусу через проведення місцевих виборів, а також містить положення про можливу амністію.

Поділитись