Влада Латвії заборонить невакцинованим громадянам ходити в магазини

Влада Латвії заборонить невакцинованим громадянам ходити в магазини

Уряд Латвії затвердить в п’ятницю, 8 жовтня, рішення ради з кризового управління про заборону невакцинованим громадянам ходити в магазини.

Про це повідомив на прес-конференції прем’єр-міністр країни Крішьяніс Каріньш.

«Обмеження торкнуться діяльності магазинів. Вони будуть доступні тільки людям з сертифікатом, який підтверджує вакцинацію. Винятком стануть магазини товарів першої необхідності, наприклад, продуктові », – повідомляє латвійський портал Delfi.

Глава уряду додав, що обмеження не торкнуться освітнього процесу, але учнів шкіл зобов’яжуть носити маски. Він також закликав громадян по можливості перейти на віддалений режим роботи, додавши, що члени уряду країни теж переведуть роботу в дистанційний формат.

Крім того, Каріньш повідомив в своєму мікроблозі, що посилені заходи будуть діяти в країні три місяці.

«З огляду на складну ситуацію в охороні здоров’я і все більше число хворих COVID-19, уряд домовився з кризовим радою Латвії ввести на три місяці заходи безпеки і почати заходи щодо поліпшення охоплення вакцинації населення», – повідомив Каріньш в Twitter.

Він додав, що госпіталізація найчастіше потрібна віковим пацієнтам і що посилення заходів зачіпає в основному людей «невакцинованих або без сертифіката про перенесене захворювання COVID-19».

Поділитись