Військові попередили цивільних на центральній площі Алмати про швидкий початок зачистки

Військові попередили цивільних на центральній площі Алмати про швидкий початок зачистки

Військові попередили цивільних, які перебували на центральній площі Алмати, про швидкий початок зачистки.

На всій території Казахстану запроваджено “критичний червоний” рівень терористичної небезпеки, повідомляє агентство Tengrinews.

Терористи, як і раніше, застосовують зброю в Казахстані, завдають шкоди майну громадян, контртерористичні акції потрібні до повного знищення бойовиків, заявив Токаєв.

Нацгвардія Казахстану повідомила, що в містах Кизилорд і Талдикорган на півдні республіки в ході масових заворушень загинули два юні силовики.

«Під час забезпечення безпеки під час масових заворушень у країні загинули двоє військовослужбовців Національної гвардії. Молоді солдати ціною своїх життів із мужністю виконали поставлені завдання заради спокою та благополуччя народу», — йдеться у повідомленні.

У той же день стало відомо, що правоохоронці в Казахстані під час спецоперацій затримали понад 3 тис. учасників заворушень. При цьому зазначається, що силовики ліквідували 26 озброєних злочинців. Поранення отримали ще 18 учасників заворушень.

Раніше, 6 січня, повідомлялося, що кількість загиблих під час заворушень у Казахстані силовиків зросла до 18. Також постраждали 748 співробітників органів внутрішніх справ та військовослужбовців національної гвардії. До цього стало відомо про 13 загиблих військових, двоє з яких було обезголовлено.

Жорстокі дії нападників, як переконані в комендатурі Алмати, свідчать про терористичний та екстремістський характер бандформувань, що атакували місто.

Поділитись