Росіянам у Казахстані порадили сховатися та запастися водою

Росіянам у Казахстані порадили сховатися та запастися водою

Дотримуватися підвищених заходів безпеки закликав МЗС РФ росіян, які перебувають у Казахстані.

Це пов’язано із запровадженням у країні режиму надзвичайного стану та комендантської години. Рекомендації поширив департамент ситуаційно-кризового центру російського зовнішньополітичного відомства, повідомляє «Інтерфакс».

У повідомленні всім російським громадянам настійно рекомендується дотримуватися заходів безпеки та уникати місць масового скупчення людей.

По можливості сховатися в готелях/будинках, забезпечити запаси продуктів та питної води, уважно стежити за подіями та повідомленнями найближчого дипломатичного/консульського представництва Російської Федерації та МЗС Росії, — йдеться в повідомленні.

Масові протести розпочалися в Казахстані у перші дні нового року через різке підвищення ціни на газ. 4 та 5 січня в Алматиі відбулися зіткнення маніфестантів із поліцією. Силовики застосували газ та світлошумові гранати. Учасники акцій вимагають від влади негайної «зміни політичного режиму» у країні.

У МВС Казахстану повідомили про загибель восьми поліцейських та солдатів Національної гвардії. Ще 317 дістали поранення.

Режим надзвичайного стану на тлі заворушень запроваджено на території всього Казахстану.

Поділитись