Банки та фондові біржі припинили роботу в Казахстані

Банки та фондові біржі припинили роботу в Казахстані

Роботу банків та фондової біржі в Казахстані тимчасово призупинено, повідомив прес-секретар Нацбанку країни Олжас Рамазанов.

Рамазанов повідомив, що відповідно до президентського указу в Казахстані «запроваджено надзвичайний стан». Враховуючи контртерористичні операції та «збої в роботі інтернету», Агентство з регулювання та розвитку фінансового ринку та Національний банк «повідомляють про тимчасове припинення діяльності всіх фінансових організацій». Це робиться для «захисту життя та здоров’я працівників фінансових організацій та споживачів фінансових послуг». При цьому «громадян та ЗМІ наполегливо просять довіряти лише офіційним джерелам інформації».

Пізніше Рамазанов уточнив, що роботу всіх фінансових організацій у Казахстані призупинено поки що лише на 6 січня, передає «Хабар 24».

Через заворушення керівництво Казахстану запровадило режим надзвичайного стану по всій країні. По всьому Казахстану зафіксовано відключення інтернету. Влада Казахстану вважає, що країна зіткнулася з «вторгненням бандформувань», підготовлених за кордоном. Рада колективної безпеки ОДКБ ухвалила рішення направити до Казахстану колективні миротворчі сили.

Поділитись