На площі в Алмати триває стрілянина, загинуло двоє військових

На площі в Алмати триває стрілянина, загинуло двоє військових

Військові на БТР та бронемашинах взяли в кільце погромників у центрі Алмати в Казахстані, повідомляють інформаційні агенції.

У місті «силові відомства та військові» спільно проводять «масштабну зачистку від мародерів та призвідників погромів», передає «СВІТ 24».

“На площі (республіки) йде перестрілка”, – повідомляє “Sputnik Казахстан” у Telegram.

У повідомленні йдеться, що до того, як почалася стрілянина, «військові змусили мирних жителів відійти на відстань 100 метрів». Простір навколо площі «цілком контролюється військовими», які «зайняли зручні позиції, щоб не дати злочинцям прорватися до акімату чи резиденції президента». Перед цим повідомлялося, що «пролунало близько 10 пострілів, але стріляли не силовики».

На площі Республіки знаходиться «близько 50 одиниць техніки, у тому числі БТР, бронемашини та військові вантажівки із озброєними силовиками оточили по периметру площу». У центрі площі – «близько 200 озброєних призвідників заворушень, деякі з вогнепальною зброєю».

Нагадаємо, у Казахстані акції протесту, спровоковані різким зростанням цін на газ, переросли у масові погроми. В Алмати захопили міжнародний аеропорт, який учасники заворушень пізніше розгромили. У місті почалася антитерористична спецоперація, влада повідомила про звільнення аеропорту. При цьому, за даними ЗМІ, загинуло двоє військових.

Поділитись