Військові кораблі Данії зафіксовані на місці вибухів на газопроводі «ПП-2»

Військові кораблі Данії зафіксовані на місці вибухів на газопроводі «ПП-2»

Данія відправила свої військові кораблі на місце диверсії газопроводами «Північний потік-2».

Незважаючи на той факт, що Данія офіційно заборонила Росії брати участь у розслідуванні терористичних актів на газопроводах «Північний потік-2», у зоні відповідальності якої і сталися підриви, стало відомо про те, що зараз на місці вибухів проводять своє чергування військові кораблі цієї країни.

Офіційних заяв з боку командування ВМС Данії та Міністерства оборони цього королівства немає, проте користувачі мережі звернули увагу на те, що військові кораблі можна відстежувати завдяки загальнодоступним ресурсам, при цьому маршрути переміщення військових кораблів є більш ніж дивними.

На даний момент відомо про те, що йдеться про корвет Niels Juel, патрульний корабель Rota і водолазне судно Soloven. Останнє викликає ще більше питань, оскільки цілком дає можливість вивчення місця, де було підірвано газопроводи.

Відомо про те, що найбільше наближення до місць підриву газопроводів «Північний потік-2» з боку військових кораблів склало близько 20 кілометрів, при цьому судячи з маршруту переміщення, кораблі здійснювали якийсь пошук, що може бути обумовлено вивченням інших відрізків газопроводу, оскільки небагатьом раніше стало відомо про виявлення тут ще одного об’єкта, про характер якого жодних офіційних відомостей немає, хоча ЗМІ стверджували, що може йтися ще про одну бомбу.

Поділитись