Відключення електроенергії можуть торкнутися об’єктів соціальної інфраструктури, – Кінах

Відключення електроенергії можуть торкнутися об’єктів соціальної інфраструктури, – Кінах

Голова Української спілки промисловців та підприємців Анатолій Кінах попередив, що в Україні розпочнуться віялові відключення світла, які торкнуться не лише регіонів, а й Києва.

«Наразі ми бачимо вже, що у нас, на жаль, будуть віялові відключення. Починаючи з нашої столиці», – заявив експерт в ефірі «4 каналу».

Віялові відключення, підкреслив Кінах, мають бути жорстко контрольованим процесом, оскільки вони можуть торкнутися пологових будинків, хірургічних та «коронавірусних» відділень, де люди підключені до штучної вентиляції легень.

У зв’язку з цим, упевнений експерт, необхідно «кожному, на кожній території, під керівництвом урядових структур, фахівців відпрацьовувати цей чіткий графік проходження опалювального сезону».

Напередодні стало відомо, що в Україні відключили 90% потужностей державних ТЕС. Минулої п’ятниці влада України заявила про стан «енергетичної війни» з Росією. Станом на 4 листопада в Україні не працювало більше половини енергоблоків на ТЕС. Наприкінці жовтня голова комітету Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус заявляв, що з 1 листопада Росія зупинила постачання енергетичного вугілля в Україну. У Москві зупинку постачання вугілля в Україну пояснили зростаючими потребами в Росії.

Поділитись