Верховний суд Білорусі розгляне апеляційні скарги на вироки Колеснікової та Знаку

Верховний суд Білорусі розгляне апеляційні скарги на вироки Колеснікової та Знаку

Верховний суд Білорусі розгляне апеляційні скарги на вироки опозиційним політикам Колеснікової та Знаку.

Верховний суд Білорусі, як очікується, сьогодні розгляне апеляційні скарги на вироки опозиційним політикам Марії Колеснікової та Максиму Знаку.

Вирок незаконний та абсурдний, вважає адвокат Максима Знака Євген Пильченко. Він додав, що в ході розглядів, на його думку, вина обох обвинувачених не підтвердилася. Захист вимагає відмінити рішення Мінського обласного суду. Раніше він засудив Колесникову та Знаку до 11 та 10 років позбавлення волі відповідно. Опозиціонерів визнали винними за кількома статтями кримінального кодексу, зокрема «Публічні заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці», «Змова з метою захоплення державної влади» та «Створення екстремістського формування». Обидва політики своєї провини не визнали.

Після президентських виборів у Білорусі, які багато західних країн визнали не легітимними, Знак і Колесникова увійшли до координаційної ради опозиції. Його створили прихильники кандидата на пост глави держави Світлани Тихановської.

Колеснікова була затримана на білорусько-українському кордоні у вересні минулого року. Її намагалися примусово видворити із країни, проте вона порвала свій паспорт. Знак був затриманий того ж місяця.

Більшість білоруських правозахисних організацій визнали Колесникову та Знака політв’язнями.

Поділитись