В Україну з Німеччини прибуло 52 одиниці військової техніки

В Україну з Німеччини прибуло 52 одиниці військової техніки

В Україну з Німеччини прибуло 52 одиниці військової техніки, серед яких і німецькі версії РСЗВ Himars.

Зараз відомо про те, що йдеться про військову техніку, екстрені поставки якої були організовані німецькими військовими. Мова, як вдалося з’ясувати, йдеться про 50 бронеавтомобілів і 2 РСЗВ MARS II (німецький варіант РСЗВ Himars, аналогічний M270 MLR). Передбачалося, що постачання буде розтягнуто на кілька місяців, проте на даний момент є підтвердження того, що техніка вже прибула в Україну.

«Ми тримаємо свою обіцянку! В Україну доставлено ще дві пускові установки MARS II та 50 бронеавтомобілів «Дінго». Кількість учнів у Німеччині буде збільшена з кінця вересня. Ми продовжуємо підтримувати Україну у боротьбі за їх цілісність та суверенітет», – сказано в офіційному повідомленні.

Крім іншого, у Німеччині заявили про те, що найближчим часом Україні буде передано дві додаткові самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000 (PzH2000), що дозволить збільшити кількість цих установок, переданих на озброєння української армії, до 22 одиниць.

Особливе занепокоєння орків викликає постачання на озброєння України систем MARS II, оскільки останні, за спільної дії, можуть протягом однієї хвилини одночасно завдати до 24 ударів ракетами M30 та M31, що загрожує колосальними руйнуваннями у разі неможливості їх перехоплення.

Поділитись