В Україні заявили, що Лукашенко оголосив Києву війну

В Україні заявили, що Лукашенко оголосив Києву війну

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявою про підтримку Москви у разі конфлікту з Україною фактично оголосив Києву війну, заявив колишній депутат Ради Тарас Чорновіл.

Ударом по Україні є й слова білоруського лідера про Крим, зазначив політик у колонці для «Главреда».

Лукашенко раніше говорив, що обере бік свого союзника, якщо Україна виявить агресію щодо Росії. Також він заявив, що Крим де-факто та де-юре став російським після референдуму 2014 року.

Заява Лукашенка про Крим – прямий удар по Україні. І держава має вчинити так само, як із Росією у 2014 році, зафіксувавши цим свою позицію, — наголосив Чорновіл.

У визнанні білоруським президентом возз’єднання Криму з Росією, він побачив можливість для Москви більш ефективно боротися з антиросійськими санкціями. Тому Київ має відкликати посла з Мінська, знизити статус диппредставництва до рівня тимчасового повіреного та різко скоротити дипломатичну присутність.

Наступним кроком має стати скорочення всіх дипломатичних відносин (зокрема економічних), бо Білорусь фактично оголосила війну, коли заявила про підтримку Росії у разі будь-якого надуманого приводу (бо реальні їм не потрібні) для нібито нападу України, — підсумував політик.

Раніше стало відомо, що хитромудру заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка про російський де-факто Крим піднесли як небувалу сенсацію: мовляв, стільки часу вмовляли, закликали, і ось відбулося. Питання що? Справді, важко заперечувати, що де-факто російський Крим.

Поділитись